VODAFONE – Publicitate inselatoare traiata personal

Ce este publicitatea înşelătoare?

Art. 3 din Legea nr. 158/2008 defineşte publicitatea înşelătoare drept: „publicitatea care, în orice mod, inclusiv prin modul de prezentare, induce sau poate induce în eroare persoanele cărora i se adresează ori care iau contact cu aceasta şi care, din cauza caracterului înşelător, poate afecta comportamentul economic al acestora sau care, din acest motiv, prejudiciază ori poate prejudicia un concurent“.

Cazul concret – oferta de fidelizare: internet nelimitat, cu viteza de download de pana la 21,6 Mbps(internet nelimitat standard), vine la pachet cu modemul Vodafone K3772, care, surprinzator, are capacitati tehnice dupa cum urmeaza: Viteze de 7.2/5.76 Mbps download/upload.

Si atunci, intreb public, pana sa merg la ANPC si restul institutiilor, ce platesc eu, serviciul promovat ca super-viteza sau ce obtin practic(viteza de 3 ori mai mica)? Pentru ca oferta din contract spune clar, vorba cuiva – cu subiect si predicat, ca voi avea viteze de pana la 21.6 Mbps.

E adevarat ca si 7.2 e pana in 21.6, dar am de partea mea art. 3 citat la inceput- comportamentul meu poate fi dus in eroare de publicitatea inselatoare.

Si,o intrebare pentru Vodafone si pentru altii: Daca instanta ii obliga la indeplinirea contractului asa cum solicit eu, cum ar putea face, ca folosind echipamentul pe care mi l-au pus la dispozitie, sa am viteza de download de 20Mbps?

Astept reactia cuiva de la Vodafone, oare o fi in zadar?

Pentru conformitate, verificati paginile din site-ul Vodafone:
https://www.vodafone.ro/shop/abonamente-de-date
https://www.vodafone.ro/shop/modemuri/modem-vodafone-k3772

 

 

One Response to VODAFONE – Publicitate inselatoare?

  1. JuristulMeu spune:

    Update: In urma blocajului intervenit in discutiile telefonice, am trimis o reclamatie scrisa catre Vodafone si am primit confirmarea de primire. Demn de mentionat ca, pe final, cel cu care am vorbit ultima data la telefon, a incearcat sa ma convinga de faptul ca nu am ce face, trebuie sa accept ce mi-au dat ei si ca nu pot renunta la oferta lor, demonstrand ori necunoasterea prevederilor contractului lor si a prevederilor legale in materie, ori rea vointa. Tind sa cred ca prima varianta e corecta :). Voi ce credeti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.